לכבוד ראש השנה - טיפים ומתכונים לארוחת חג

מתכונים שונים לראש השנה
מאת איל כץ
|
הדפס
|
שמור

מי לא מכיר את הסיטואציה - הגענו לארוחת החג המשפחתית, השולחן עמוס כל טוב, אנחנו כבר שבעים ובדיוק אז מגיעה המנה הטעימה שעמלנו עליה כל כך קשה.
כדי להימנע מהמצב המתואר ולחוות ארוחה טעימה, נעימה ושפויה רצוי להקדיש מספר דקות לתכנון הארוחה וכך לחסוך גם בשעות עבודה ובחומרים וגם ליהנות בארוחה מכל המנות שהכנו.

1. בתכנון ארוחת החג רצוי להתחשב בכל הגורמים הטכניים ועל פיהם מומלץ לתכנן את תפריט הארוחה: 

מספר הסועדים
מיקום הארוחה והאפשרויות במטבח
מי מבשל - אדם אחד או יותר
מתי מבשלים - האם המנות יוכנו מראש, במקום או גם וגם.

 

2. תפריט הארוחה כולל לרוב מנות ראשונות, מרק, מנות עיקרית וקינוחים, לכן:
במקרה שמבשלים יותר ממנה ראשונה אחת ויותר ממנה עיקרית אחת כדאי לצמצם בכמויות. לדוגמא, כל מנות הבשר ביחד אמורות לכלול כ 300-350 גר' לסועד בסך הכל. 
רצוי לגוון ולהגיש סוגי בשר שונים ולהשתמש בטכניקות הכנה שונות כמו- צלייה בתנור, בישול, מנות קרות ועוד.
לא מומלץ לתכנן יותר ממנה אחת שדורשת הכנה במקום כמו סטיקים או שניצלים ובפרט אם יש מספר סועדים גדול.

 

3. הכנת מנות מתוקות בראש השנה:
למרות שזה מאוד מקובל לבשל מנות מתוקות לארוחת החג רצוי שלא כל המנות תהיינה מתוקות. כדאי מאוד לנסות לאזן חמיצות ומתיקות במנה. 
רצוי להשתמש בסילאן למשל, שהוא הפייבוריט לחג, והוא לא מתוק כמו דבש. 
אם מחליטים להשתמש בדבש אפשר לערבבו עם מעט חרדל, או להוסיף יין לרוטב על מנת לאזן את המתיקות.


נתח עגל חלב בסילאן ופלפל שחור – מתכון קל להכנה:

מצרכים:
1.5 ק"ג נתח כתף, צ'ך, או אגוז של עגל חלב
1/2 כוס סילאן
3 כפות יין אדום יבש
כף וחצי פלפל שחור גרוס
מלח על פי הטעם.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המשרה
2. מעסים היטב את הבשר, דואגים שהפלפל והרוטב ידבוק בו מכל צדדיו.
3. מחממים תנור ל160 מ"צ ומכניסים הנתח לתנור למשך כשעה ורבע (. יש להתייעץ עם הקצב לגבי זמן האפייה המדויק).
4. מוציאים ופורסים 


"אוסובוקו" צוואר טלה ביין וחמוציות (ניתן להכין יום יומיים לפני האירוח)

מצרכים:
6-8 פרוסות צוואר טלה עם העצם
1/2 כוס חמוציות
3 כפות רכז רימונים
1/2 בקבוק יין אדום
מעט קמח
מלח פלפל על פי הטעם.

אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את פרוסות הבשר, מקמחים קלות ומנערים מעודפי קמח.
2. משחימים את הבשר בסיר רחב במעט שמן זית,
3. מוציאים הבשר מכניסים הנוזלים ומקרצפים את תחתית הסיר, מביאים לרתיחה.
4. מכניסים את הבשר מכסים במעט מים עד לכיסוי הבשר אם יש צורך ומוסיפים את החמוציות.
5. מבשלים כשעה וחצי עד שהבשר רך.
6. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
הערה: אפשר לשדרג המנה בשימוש בציר טלה, וניתן להוסיף תבלינים על פי הטעם, גרגרי כוסברה, הל וכד'

בתאבון וחג שמח!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה