למה כמה דולה עולה?

שלא כמו במקצועות אחרים, דולה לא יכולה ללוות אינסוף לידות
מאת תמי נותב
|
הדפס
|
שמור

השירות של ליווי מקצועי בלידה על ידי דולה, אינו שירות זול. על פניו, נראה שאפשר היה להוזיל אותו. לא מעט פעמים דולות נתקלות בהרמת גבה או בשאלה... מדוע בעצם כל כך יקר? ההנחה השגויה, שזה שירות קצר יחסית ודי טכני, היא שמבלבלת.

כמה זה עולה?
המחיר נע בין 600 שקלים (דולות מתלמדות או חדשות) לבין 4000 שקלים. הוא משתנה ותלוי בכל מיני גורמים (איזור מגורים, ותק, ערך מוסף ועוד).


עבור מה אתם משלמים?


זמן
ליווי של דולה דורש מספר פגישות: רוב הדולות נפגשות פגישה ראשונה להיכרות ו"בדיקת כימיה" ולאחריה לפחות עוד פגישה אחת, מעמיקה וארוכה, על מנת להכיר לעומק ולתמוך "לעומק". לרוב, ניתן להיפגש שוב על פי הצורך, להתכתב במיילים, ולדבר בטלפון... לאחר הלידה נפגשים שוב, לרוב בבית המשפחה הטרייה.


טלפונים - לפני הלידה, שיחות להתייעצות, שאלות, תהיות, שיחות לעדכונים, שיחות לפני הגעה ללידה, שיחות של "אולי אני יולדת, מה דעתך" (שבניגוד לבעלי מקצוע אחרים, שיחות התמיכה שלנו מתנהלות גם בלילה ומשאירות אותנו ערות גם כשעוד לא יולדים), שיחות בהמשך - של הורים טריים, טרודים ומוטרדים בענייני הורות, הנקה, אמהות ראשונית, מצבי רוח, המצב הפיסי ועוד. הרשימה ארוכה ואינסופית. לא מעט נשים נשארות בקשר עם הדולה שלהן לאורך שנים, ומתייעצות לגבי גני ילדים, תזונה... הכל. אנחנו שמחות על כך.


בלידה עצמה, רוב הדולות מגיעות "כשצריכים אותן", עם מגבלה: ההבנה שתכף נכנסים לתהליך הפעיל. השאיפה היא להגיע לקראת לידה פעילה, כך שבשעות האקטיביות והאינטנסיביות יותר - נוכל להיות שם בשיא כוחותינו, אבל אם להודות באמת, כשאישה כאובה והיא זקוקה לעזרה, הדולה שלה תגיע. גם אם מוקדם מידיי. ולפעמים גם אם היא לא כאובה אבל אפשר לעזור לה במתן כתף, תמיכה או עזרה אחרת. זה מוביל אותנו לזמני שיא של אפילו שלושה ימים (לא שלי), אבל לרוב מדובר על כמה שעות טובות של לידה (6-12-18), ואחריהן עוד כשעה שעתיים של עזרה, כשהמשפחה כבר חובקת את התינוקת החדשה.


ואז הדולה הולכת הביתה. ישנה כמה שעות, נחה, לא מתפקדת. כאילו זה עתה חזרה מהצד השני של כדור הארץ. עוד זמן, משהו כמו יומיים, שלא נלקח בחשבון, והוא ארוווך. התאוששות. בייבי סיטר. שביתה.


מאמץ פיסי
תנוחות, תנועות, עיסויים, נענועים, טכניקות מגע, נשימה, שיאצו, רפלקסולוגיה... אלה רק חלק מהשיטות שאנחנו מיישמות שם. העבודה היא פיסית ומעייפת. מעסה מקצועי גובה כ-250 שקלים לשעה, ונח אחרי כל שעה, נושם, מתאוורר. אנחנו עובדות, פיסית, עבודה דומה. בלי לנוח, בלי להתאוורר, סגורות בחדר, בקושי מעזות לעשות פיפי (כי תיכף יגיע עוד ציר והיא זקוקה לי). רצוף. שעות. באהבה. ובניתוק מהחיים בחוץ.


לידות שלמות של להירטב מהמקלחת, לעשות עיסוי כשחצי ממני תחת מים זורמים, ולחכות (תוך כדי עבודה) להתייבש, שוב להירטב (כן, סופסוף התאפשרה שוב מקלחת), לחכות שיתייבש (כן, הבאתי בגדים להחלפה אבל אני לא אספיק להחליף לפני הציר הבא)...


אחרי כל לידה, כמעט, משהו בגוף (או כולו) דואב, קורא לעזרה. קחו בחשבון גם תשלום לטיפול כלשהו...

 

כוננות
זמינה, צמודה לטלפון, כל דקה ביממה. הולכת לבריכה עם הילדים? יוצאת מהמים כל 20-30 דקות לבדוק אם צלצלה אליי מישהי. חוזרת. הולכת שוב. ישנה עם הטלפון. צהריים ולילה. שבתות וחגים. לא נמצאת בשום מקום בכל מאת האחוזים.


ורוצים לשמוע משהו מצחיק? האמהות שביננו שמות גם את בני הזוג\ האמהות שלהן\ הבייבי סיטר בכוננות שכזו, בכדי שיהיה את מי להקפיץ אם מגיעה לה לידה! עכשיו, נראה אתכם מוצאים בייביסיטר שאפשר להקפיץ בכל רגע נתון!
ועוד משהו מצחיק? העבודה האחרת שמתפספסת לא מעט פעמים. אצלי למשל, כמורה להכנה ללידה, יש מורה כגיבוי גם להעברת שיעורים בימים שבהם מישהי יולדת בדיוק ביום של קורס. מפגשי אמהות שבוטלו ברגע האחרון כי המנחה היא גם דולה. מפגשי דולות... וכיוב'.


ספונטניות? אין חיה כזאת. החברים נוסעים בספונטניות. פשוט לוקחים אוהל ונוסעים. הדולה ובני משפחתה לא יכולים. הם בכוננות.

 

חופשת חג - אם אני רוצה להתרחק מהבית לחופשת חג (באמת קשה לי להבין איך שרדתי את הפסח האחרון שבועיים וחצי כשהמרחק הכי גדול שהרשיתי לעצמי להגיע אליו היה של 45 דקות, וגם זה לחצי יום, כשברובו התפללתי ששום .דבר לא יתחיל), אזי אני צריכה לדעת על זה כמה חודשים מראש, להודיע מראש לכל לקוחה פוטנציאלית שאולי לא אהיה בלידה שלה (ולהציע לה לוותר עליי), או פשוט להחליט מראש שאני לא מלווה בחודשיים האלה... כן, חודשיים! כי הרי אפשר ללדת משבוע 36עד שבוע 42, אז לכי תדעי...

האמת, מצחיק שאנחנו מעזות לתכנן.

הרבה מאוד תכנונים מבוטלים, או נגדעים רגע אחרי שהתחילו. חלקם עולים כסף (כרטיס למופע, להצגה, לבילוי עם המשפחה, כרטיס לקונצרט, לסרט, להרצאה, הרבה מאוד דלק של שתי מכוניות כדי שהם יוכלו להמשיך בלעדיי...), חלקם עולים בעוגמת נפש - תארו לעצמכם ילדים שממש קיוו שהפעם אמא תקיים את התוכנית איתם.


חגים? מדורות ל"ג בעומר, ליל הסדר, יומולדת של קרובים (יש אפילו דולות שהבריזו מימי ההולדת של ילדיהן, הייתם מאמינים?) - איך שמים מחיר על זה?


ובעצם... מי בכלל מרשה לעצמה לתכנן?

 

שיטת תמי להשראת לידה: בקשי מהדולה שלך לעשות משהו עבור עצמה, לתכנן משהו שהיא מאוד רוצה לעשות. ביום המתוכנן, ללא ספק, את תלדי.

 

מאמץ רגשי
אנחנו נקשרות. איכפת לנו. אנחנו איתה. אנחנו עדות לכאב (פיזי, נפשי, רגשי), מכילות מכילות מכילות, זמינות רגשית, גם כשברקע ילדים מצווחים משל עצמנו, לכאב של אישה שנמצאת בצד השני של קו הטלפון. מכילות וסופגות תסריטי לידה מדהימים ותסריטי לידה מפתיעים ותסריטי לידה כואבים או אפילו קשים, ודינמיקה במשפחה ודינמיקה בתוך חדר הלידה בין בני הזוג והאמא והחמות, אה, והמיילדת כמובן, כמהות לקבלה מצד המיילדת אבל גם שם נפגעות לא מעט..., ותינוק נולד, ואיתו עולם שלם של צרכים ואנחנו גם איתו, בהכלה, בדאגה לבריאותו, לשלומו, לנפשו... ואנחנו מתנתקות מהעולם החיצוני (המשפחה שלנו!), כל כולנו הכלה ותמיכה של כל מה שעובר על כל הנוכחים שם--- לא מקום פשוט. מקום מורכב. דורש תמיכה כשלעצמו. דורש טיפול אחרי כל לידה. דורש דולה לכל דולה. (ומשפחה ממש תומכת שתוכל להתמודד עם ההתנתקות שלנו).


מאמץ מקצועי
אנחנו צריכות לדעת ולהתעדכן בכל החידושים. אנחנו לומדות ומעמיקות בתחום המיילדות, בתחומים מתוך הרפואה המשלימה. להכיר את הכלים לקידום לידה, כלים להקלה על כאב, כלים לתמיכה נפשית, כלים ל.. .הכל! אנחנו חייבות להתעדכן. ימי עיון, הרצאות, השתלמויות, קבוצות תמיכה, קבוצות למידה. צריכות להתייעץ, משקיעות זמן וכסף. חשוב לדעת. חייבות לתת מענה אמין ומועיל. שעות על גבי שעות של התייעצויות ביננו, של חקירה ובירורים על כל סינדרום של כל לקוחה.

 

פרנסה

שלא כמו במקצועות אחרים, דולה לא יכולה ללוות אינסוף לידות. היא גם צריכה לשמור על סיכוי סביר שלא יהיו לידות חופפות, מה שאומר שהפרנסה מוגבלת. מאוד. רוב הדולות צריכות להתפרנס מעוד משהו. אבל גמיש, שיוכלו לצאת ללידה בעת הצורך... מורכב.


ויש גם הוצאות... כלי העזר (שמנים, הומיאופתיה, ועוד), דלק (לא רק למקום הלידה אלא גם לפגישות), בייבי סיטר, עזרים לעצמי, עזרי המחשה והסבר, שיווק... אינסוף.

 

לסיכום:

אני גובה 2,500 שקלים ללידה. חד משמעית: לשעה, זו העבודה הכי פחות משתלמת (וזה באמת, לגמרי בלשון המעטה), מבחינה כלכלית.


מבחינות אחרות - כל כולי שם. מודה לכל אמא, אבא, הורה והורה, על ששיתפו אותי ברגעים המרגשים, המשמעותיים, הקדושים והמדהימים, של הלידה.

על הכותבת: 

תמי גינטר-נותב עוסקת כעשר וחצי שנים בתחום ההריון- לידה- הורות. דולה, מדריכת הכנה ללידה ומנחת אמהות ותינוקות. מטפלת בפסיכותרפיה גופנית. 


לפרטים על שירותי הדולה של פורטל דולה למשפחה לחצו כאן 
 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה